In de donkere regenwouden van Nieuw Guinea leeft een kleurrijk vogeltje. Het is misschien wel een van de meest professionele artiesten uit het dierenrijk en raar maar waar: hij doet me denken aan een populair fenomeen uit de trouwwereld: de styled shoot! 

De paradijsvogel – en dan heb ik het met name even over het mannetje – gaat tussen de vele schaduwplekken opzoek naar precies díe plaatsen waar het zonlicht op de aarde schijnt. Wanneer hij die perfecte plek gevonden heeft maakt hij zijn podium helemaal schoon; vrij van takjes, blaadjes en besjes zodat zijn kleuren mooi afsteken op de bruine aarde. Hij klemt zich dan tegen een klein boompje in het midden, klopt zijn verenkleed mooi op en roept zijn publiek: de jonge dames.

Jarenlang bekeken onderzoekers het daarop volgende schouwspel alleen vanaf de zijkant. Eerlijk is eerlijk, ook dan zijn de kleuren van de Paradijsvogel al prachtig. Maar wanneer je het standpunt van het vrouwtje inneemt, en deze moderne dans van bovenaf bekijkt, zie je pas hoe prachtig de felle kleuren afsteken tegen de bruine aarde. 

Met een styled shoot is het precies zo.

Tijdens een styled shoot wordt een trouwceremonie in scene gezet. In tegenstelling tot een echt huwelijk draait het hierbij om de leveranciers en niet om het bruidspaar. De fotograaf kan alle tijd nemen om de ideale hoek te kiezen en de bruid en bruidegom worden meer dan eens gevraagd om een stukje op te schuiven of een andere kant op te kijken voor het perfecte plaatje. Zie je het al voor je dat dat gebeurt tijdens een echte ceremonie?

Goed, terug naar de shoot. Het doel is al snel duidelijk: het wordt een verleidingsdans! Een flinke berg creativiteit in combinatie met een gestroomlijnde samenwerking tussen professionals uit de trouwbranche zorgt voor een minstens net zo spectaculair plaatje als de dansende paradijsvogel. En… heeft een treffende gelijkenis.

Er wordt zorgvuldig een locatie gekozen, het gekozen podium wordt helemaal in orde gemaakt zodat de kleuren passen en stralen. Veren worden keurig opgestoken of gekruld en gladgestreken, net zoals de kleding. De sfeervolste aankleding, de sierlijkste bloemen, muziek, taart en zelfs champagne… niets is te gek en alles valt samen in deze dans.

En het grootste geheim? Als je het vanaf de voorkant bekijkt – scroll zo maar eens door naar beneden – dan ziet het er al indrukwekkend uit, maar… als je er boven gaat hangen… als je de tijd neemt om te kijken naar de hoeveelheid liefde, enthousiasme, mailtjes, droogbloemen, eieren, kant, goud, photoshop-uren, gevoelige snaren, marshmallows en liefdevolle woorden er in zo’n schouwspel zitten… dan kun je niet anders dan verliefd worden.

Intieme buitenbruiloft

Blader je mee door de foto’s van de styled shoot waar ik in maart aan mee mocht werken?

Fotografie: Demi’s Design

Fotografie: Crearix

Het team

 
Concept, planning & Organisatie: @blush_weddings_nl
Concept & Styling: @bloomingstyl
Locatie: Kooikershuisje, Eerde
Credit foto: @demis_design
Credit foto: @yvonne_crearix
Videograaf: @bynaomidiaz
Floral design: @puur_pluck & @evwfreelancefloraldesign
Bruidsjurk: @queensbruidsmode
Trouwringen: @ringsoflove_trouwringenthuis
Stationary: @kaartjesvanmaaike
Make-up Artist: @makeup_by_anouk
Haarstyling: @kapsalonenjoy
Weddingcake: @bakverhalen
Zanger/ pianist: @larszebregs
Trouwambtenaar: @babs.debabs 
Modellen: @silke_looman

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *