Hi, ik ben Babs!

… en ik ben he-le-maal weg van verhalen! Als je écht luistert, vind je overal mooie verhalen.

Babs Schuurmans trouwambtenaar

Heet je echt Babs?!

Je moet je voor de grap eens voorstellen dat je voornaam verwijst naar juist dát wat je het liefste doet… Bij de gedachten alleen al krijg ik een grijns op mijn gezicht: ‘Juf de Jong’, ‘Fietsen de Vries’ of ‘Dolfijnentrainer Janssen’… Nee, ik kan er zo snel geen bedenken. En toch heb ik dat geluk: Babs de BABS!

Met luisteren naar (liefdes)verhalen, teksten schrijven, mijn creativiteit gebruiken en voor een groep staan, kwam alles wat ik fijn vond samen. En dus besloot ik me in 2014 te verdiepen in het beroep: trouwambtenaar, ook wel ‘Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand’, of kort gezegd: BABS.

Ik volgde cursussen, las mezelf in, speurde Youtube af op zoek naar voorbeelden, oefende met speechen en organiseerde een oefenhuwelijk. Als perfectionist pur sang duurde het even, maar begin 2016 was ik met al deze kennis en ervaring klaar voor mijn eerste écht trouwceremonie: het was zo bijzonder en prachtig en een ongelofelijke eer. Het was geen Zuchtje geluk, maar een hele storm! Dit wilde ik vaker doen!

I do, i do, i doooo!

De afgelopen jaren heb ik de meest fantastische bruidsparen ontmoet en de sfeervolste trouwlocaties bezocht. Maar het meest fantastische wat ik heb ontdekt: ik kan écht wat bijdragen aan de trouwdag van deze lieve mensen.

In een korte tijd leer ik mijn bruidsparen echt kennen. Herinneringen worden gedeeld, dromen en wensen komen boven tafel en ergens tussen gieren van het lachen en de kwetsbare stilte, ontstaat er vertrouwen. Dat vertrouwen is voor mij de basis van een trouwceremonie. 

Niet te verwarren met blind vertrouwen overigens. Ik wil namelijk juist al jullie zintuigen gebruiken! Ik word oneindig enthousiast als we tijdens een voorgesprek alle puzzelstukjes op tafel leggen: muziek, gastsprekers, hulp van kinderen, persoonlijke trouwbeloften, een persoonlijke trouwvraag, de rol van getuigen, rituelen…

Wat heerlijk om samen te gaan beslissen welke puzzelstukjes in jullie puzzel passen.

Wie denkt dat het werk van een trouwambtenaar zich vooral afspeelt op de trouwdag zelf, of tijdens het schrijven van de toespraak heeft het goed mis. Juist in de fundering van tijd, aandacht, oprechtheid, luisteren en observeren ligt het echte goud.

Tenminste.. mijn echte goud. En dat geef ik jullie maar al te graag terug tijdens de ceremonie.

Babs in 10 weetjes

  • De vrolijkheid zelve
  • Woont met haar lief Ferdi vlakbij de Drunense Duinen
  • Gek op de Zeeuwse stranden
  • Nog gekker op pizza eten op de Zeeuwse stranden
  • Geniet van yoga, kaarsjes en kerstmuziek in de zomer 
  • Het rondje uit de repen van Tony’s Chocolonely is een grote favoriet
  • Maar pompoen, spruitjes en ui met pumpkin spice uit de oven ook!
  • Droomt van een eigen trouwlocatie/theehuis met bloementuin in de natuur.
  • Zweden.. Ja moet ik nog meer zeggen? ♥
  • Verliefd op de herfst en haar kleuren

Crash course: Volg je hart!

Jong geleerd is oud gedaan, oefening baart kunst, de appel valt niet ver van de boom…
Ja, alle clichés zijn waar. Van kinds af aan volg ik het liefst mijn eigen weg. Al ben ik niet echt een rebel, ik voel het altijd goed aan als iets niet bij me past. Misschien ook dat ik daarom met drie studies gestopt ben en mijn curriculum vitae zeker 3 kantjes lang is.

Maar wat zit ik als zelfstandig ondernemen op mijn plek! Ik mag mijn eigen wegen bewandelen, en mán wat kom ik onderweg leuke mensen tegen die even mee lopen!

Mijn kracht als trouwambtenaar ligt erin dat ik jullie graag laat zien hoe je je hart moet volgen, zéker als het om jullie trouwdag en ceremonie gaat. Wat willen jullie? Wat zeker niet? Waar ligt jullie prioriteit? Hoe willen jullie je voelen? Hoe richt je je ceremonie in zonder – al te veel – consessies? En juist met heel veel liefde?!

Ik sta al te springen om daar samen met jullie naar te gaan kijken! Spring je mee?

Thee, chocolade en fruit

Naast schrijven, pizza, de zee, kaarsjes, Zweden en natuurlijk Ferdi, zijn thee chocolade en fruit mijn grote liefdes. Ze kunnen dan ook niet ontbreken en zijn bij iedere kennismaking op tafel te vinden.

Zullen we onze dromen op diezelfde tafel eens naast elkaar leggen? Mijn droom van mooie mensen liefdevol verbinden en die van jullie. Zullen we eens kijken of die twee samen er voor zorgen dat jullie, ik en alle gasten op een wolk van geluk belanden tijdens jullie ceremonie?