Mogelijkheden

… waar moeten we beginnen met het personaliseren van onze trouwceremonie?

Van dromen tot droomceremonie

Ik vind het heerlijk om samen met jullie te kijken naar wat we nodig hebben om de ceremonie van jullie dromen te creëren. Te ontdekken, luisteren, brainstormen en ontdekken. Het klinkt cliché maar echt iedere ceremonie die ik doe is anders. Toch wil ik een paar mogelijkheden vast belichten.

Misschien brengt het je op ideeën, en kunnen we er samen verder over dromen, misschien zie je al iets staan wat bij jullie past of waar je meer informatie over wilt. Mocht dat laatste het geval zijn…

Kinderen

Hebben jullie zelf kinderen? Of zijn er tijdens de ceremonie veel kinderen aanwezig via jullie werk of vrienden en familie?

Als jullie het leuk vinden pas ik daar graag de ceremonie op aan. Ik zorg voor voldoende afwisseling, spreek regelmatig in voor kinderen begrijpbare taal of lees een kindergedicht of -verhaal voor over de liefde.

Als één of enkele kinderen een bijdrage willen leveren aan de ceremonie dan kijken we samen naar wat bij jullie en de kinderen past. Misschien kiezen jullie voor een gepersonaliseerde ‘kinderakte’, maken we een bijzonder moment van het brengen van de ringen, laten we hem/haar een stukje van de akte voorlezen of benoemen we we hem/haar tot ‘één-dags-mini-BABS’ waarbij ik tijdens de hele ceremonie kan rekenen op een fantastische hulp, die ook nog eens de dag van zijn/haar leven heeft!

Jullie verhaal vereeuwigd

Zonde om mijn woorden te laten verstoffen op een computer. Daarom schrijf ik, als jullie daar voor kiezen, de ceremonie uit in een e-book. Jullie hele verhaal, aangevuld met de informatie die ik van jullie en jullie verhalenvertellers kreeg, maar die niet in de ceremonie paste.

Het is ook mogelijk om voor een fysiek boek te kiezen, eentje voor in de boekenkast. Om nog eens terug te lezen als de rust is weder gekeerd. Wat uitgebreider is ook mogelijk. Met veel plezier schrijf ik een liefdesbiografie voor en over jullie.

Herbevestiging

Jaren geleden dachten jullie heel anders over het huwelijk. Het ging eigenlijk allemaal best snel of je denk er nog vaak aan terug omdat het zo’n prachtige dag was. Misschien zelfs hebben jullie samen een zware tijd achter de rug, en willen jullie willen graag samen nogmaals stil staan bij elkaar en het moment dat jullie JA zeiden tegen elkaar. Dat kan in de vorm van een hergelofte.

Een hergelofte is een ceremoniële herbevestiging van jullie huwelijk met alles er op en aan. De gasten (slechts een paar, of een heleboel), een toespraak, een akte van liefde & trouw, wellicht ringen… wat jullie willen! Jullie kunnen een hergelofte ook gebruiken om jullie persoonlijke trouwgeloften van toen nog eens voor te lezen of te herzien.

En of je nu kiest voor een intieme ‘ja, ik wil nog steeds’ met enkele geliefden of een daverende ‘JA!’ op een groot feest, we maken ook van deze gelofte een moment dat bij jullie past

Bedankt voor je enorm leuke verhaal, iedereen was lovend, alles was perfect en we hadden geen betere ambtenaar kunnen hebben!
Dominique & Maico
Trouwceremonie in Breda

Trouwbelofte schrijven

Waar te beginnen, hoe laat je je inspireren zonder de kopiëren en hoe maak je je persoonlijke trouwbelofte – voor jou – perfect? Misschien twijfel je nog over het wel of niet uitspreken van je belofte.

Je vragen en twijfels zijn zo herkenbaar. Laat me je helpen om stil te staan bij jullie liefde en de juiste woorden te vinden in je persoonlijke trouwbelofte. Waardevol, kwetsbaar en een cadeautje om te geven én te krijgen. Ik ben zo fan van trouwbeloftes dat ik er een online cursus over maakte.

In ruim 40 lessen vol video’s, tips, opdrachten en inspiratie laat ik je zien dat een trouwbelofte niet alleen draait om het einddoel, maar dat het ook de weg naar je bruiloft toe rijker en mooier maakt. 

Meertalig

In dit wereldse tijdperk zijn er natuurlijk interculturele bruiloften. Ik heb ervaring met ceremonies waar (gedeeltelijk) een andere taal gesproken wordt. Nederlands afgewisseld met Engels is een voorkomende variatie, maar ook stukjes in bijvoorbeeld de moedertaal van de bruidegom/bruid.

Onderscheidend, spontaan & ongedwongen, de foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Internationaal-award winnende FOTOGRAFIE JLOO.