Voor de wet

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=””][vc_column css=”.vc_custom_1502630896431{padding-bottom: 15px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1502631007364{padding-bottom: 20px !important;}”]

Wettelijk huwelijk persoonlijk maken

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=”” css=”.vc_custom_1502468486461{margin-right: 15px !important;margin-left: 15px !important;}”][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1502630027550{padding-bottom: 35px !important;}”][vc_single_image image=”467″ img_size=”large” add_caption=”yes” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border” qode_css_animation=”” css=”.vc_custom_1502629985496{margin-bottom: 15px !important;}”][vc_column_text]

Trouwlocatie

Al hebben sommige gemeentes prachtige trouwzalen, het kan zijn dat jullie liever trouwen op een eigen trouwlocatie. Kasteel Heeswijk of het strand van Scheveningen zijn bekende locaties, maar zo zijn er nog heel veel andere mooie locaties waar je mag trouwen, vaak ook met een eigen trouwambtenaar.


Bij sommige gemeenten is het ook mogelijk om voor de wet in je eigen huis of tuin te trouwen. Maar of dat mag ligt echt aan de gemeente. Kiezen jullie hiervoor? Vraag dan ook goed naar de kosten die erbij komen voor het aanwijzen van je eigen trouwlocatie tot ‘huis der gemeente’.

 

Belangrijk is dan wel dat jullie je voorgenomen huwelijk niet alleen melden in jullie eigen gemeente, maar ook in de gemeente van jullie trouwlocatie.
Leg beide gemeenten goed uit wat jullie plannen zijn met betrekking tot de locatie en trouwambtenaar, om misverstanden te voorkomen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Wanneer jullie kiezen voor een wettelijk huwelijk is het belangrijk dat je jullie trouwdatum op tijd vast laat leggen bij de gemeente. Dit doe je bij de melding van jullie voorgenomen huwelijk.

 

Dit is ook het moment waarop je de gemeente vertelt dat jullie kiezen voor een zelfstandig trouwambtenaar en/of voor een andere trouwlocatie. Dit kan een door de gemeente aanwezen trouwlocatie zijn of een eigen locatie die je eenmalig tot ‘huis der gemeente’ laat benoemen.
Óf dit kan, en wat de kosten hiervoor zijn verschilt per gemeente. Ik adviseer je hier op tijd naar te informeren.

 

Eigen trouwambtenaar (BABS)

Mag je bij jouw gemeente een eigen trouwambtenaar meenemen? Goed nieuws!
Je kiest dan dus niet uit de vaste trouwambtenaren van de gemeente maar voor iemand die je zelf uitgekozen hebt om de voltrekking extra persoonlijk te maken en samen naar jullie wens in te vullen. 
Via de gemeente wordt het benoemen en beëdigen in de rechtbank geregeld.

 

Omdat ik niet werkzaam ben bij een gemeente, geldt ook voor mij dat ik een verzoek in moet dienen bij jullie gemeente nadat jullie je huwelijksaangifte hebben gedaan. Bij de meeste gemeentes is dit geen probleem. Het is echter goed om dit zo snel mogelijk na te gaan.
Ik kan me voorstellen dat je mijn hulp kunt gebruiken om dit uit te zoeken, en te informeren naar de mogelijkheden en kosten voor het meenemen van een eigen trouwambtenaar in jullie gemeente. Dat doe ik graag voor jullie!

 

Is er vanuit de gemeente groen licht, dan kunnen we ons helemaal richten op de invulling van de ceremonie. Natuurlijk zijn er onderdelen die verplicht aan bod moeten komen voor een wettelijk huwelijk, maar er is daarnaast nog voldoende ruimte voor jullie liefdesverhaal en misschien wel inbreng van familie of vrienden.

 

Willen jullie bijvoorbeeld persoonlijke geloften uitspreken naast het ja-woord? Is er een vriend die prachtig kan vertellen over jullie eerste ontmoeting? Zijn er kinderen aanwezig die een speciale rol kunnen spelen in de ceremonie?

We maken er samen een ceremonie van die bij jullie past en ik houd de officiële onderdelen in het oog zodat ik jullie daarna trots tot man en vrouw kan verklaren.[/vc_column_text][vc_single_image image=”503″ img_size=”large” add_caption=”yes” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border” qode_css_animation=”” css=”.vc_custom_1502631821282{padding-top: 15px !important;padding-bottom: 25px !important;}”][/vc_column][/vc_row]