Money, money, money

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=”” css=”.vc_custom_1502641604546{margin-bottom: 25px !important;}”][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1502645975136{margin-top: 10px !important;}”][vc_column_text]

Waar betaal ik nou eigenlijk voor?

 

Ik begrijp het heel goed dat er een moment komt waarop je je dit afvraagt.

 

Van een fotograaf ‘krijg’ je uiteindelijk een prachtig fotoboek, dankzij de patissier kunnen jullie met jullie gasten genieten vaan een heerlijke bruidstaart, de ringen draag je de rest van je leven, maar hoe zit dat nou met een zelfstandig trouwambtenaar?

 

Als je me vraagt wat je van me krijgt, kan ik daar heel kort over zijn: Ik geef jullie een herinnering.
Een dierbare, warme, liefdevolle herinnering, op de mooiste dag van jullie leven.

 

Natuurlijk kunnen jullie ervoor kiezen om minder aandacht (of geld) te besteden aan de ceremonie, en meer aan het feest. En natuurlijk maakt de gemeente ambtenaar er ook een mooie ceremonie van. Maar als jullie de ceremonie écht persoonlijk willen laten zijn dan kost dat nou eenmaal tijd.

Tijd om jullie te leren kennen, samen te bedenken hoe we de ceremonie vorm kunnen geven, tijd om contact op te nemen met jullie vrienden/familie en om op een leeg vel júllie ceremonie te laten verschijnen, woord voor woord.

 

Tijdens de ceremonie kan ik jullie oprecht toespreken omdat ik jullie en jullie gasten een klein beetje heb leren kennen. En al die ingrediënten samen zorgen voor een prachtig moment, van hart tot hart, dat om jullie en jullie liefde draait.

 

 

En díe herinnering, wil ik jullie graag geven.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”408″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=”” css=”.vc_custom_1502642226223{margin-bottom: 35px !important;}”][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1502646058792{margin-top: 10px !important;}”][vc_single_image image=”457″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border” qode_css_animation=””][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Bespaartips

Om toch een beetje mee te denken als jullie te maken hebben met een beperkt budget heb ik hieronder een paar tips. En stiekem… gaat het ook wel om iets meer dan alleen besparen. Een stukje bewustzijn misschien?

Lees ze eens door, misschien kun je er niets mee, maar misschien ook wel en wie weet brengt het je weer iets verder bij jouw droombruiloft.

 

 • Waar draait het om?

  Waarom trouwen jullie eigenlijk? Wat is voor jullie belangrijk? Dat kan een uitgebreid diner zijn met álle mensen die jullie lief hebben, een heerlijke feest van dansen tot diep in de nacht of misschien het uitspreken van jullie liefde voor elkaar. ‘Ja’ zeggen tegen elkaar in het bijzijn van iedereen die je dierbaar is.
  Bedenk samen waar de focus op jullie trouwdag moet liggen en focus daar je budget ook op.

 

 • Ceremonieel trouwen

  Over het algemeen verleent de gemeente geen korting op de trouwleges als je zelf een trouwambtenaar meeneemt. Een mooie oplossing daarvoor is dat jullie kiezen voor een klein kosteloos wettelijk huwelijk in jullie gemeente en mij daarna op een zelf gekozen locatie en tijdstip de trouwceremonie laten verzorgen. Op die manier spaar je de kosten vanuit de gemeente. Lees hier meer over ceremonieel trouwen.

 

 • Bewustzijn

  Heb je al eens gedacht aan duurzaamheid of ‘groen trouwen’? Waarom zou alles groot-groter-grootst moeten en ga je alles nieuw kopen?
  Er zijn prachtige vintage trouwjurken te koop, nodig je gasten uit door persoonlijk langs te gaan in plaats van via papieren uitnodigingen of verstuur ze digitaal, geniet van een heerlijk vegetarisch diner… Ideeën genoeg, goed voor je budget maar vooral ook voor het milieu!

 

 • Cadeau’s

  Onderdeel van een bruiloft zijn de trouwcadeau’s. Maar, eerlijk is eerlijk, hoeveel peper en zout-stelletjes en cadeaubonnen heeft een mens nodig?
  Vraag in plaats daarvan mensen een bijdrage te leveren aan je trouwdag.
  In de vorm van bijvoorbeeld een bruidstaart, trouwauto of bruidsboeket.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]