Ceremonieel trouwen

[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=””][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” text_align=”left” background_animation=”none” css_animation=”” css=”.vc_custom_1502468486461{margin-right: 15px !important;margin-left: 15px !important;}”][vc_column width=”1/2″ css=”.vc_custom_1502626293263{margin-top: 45px !important;padding-bottom: 35px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1502627358545{padding-bottom: 20px !important;}”]

Ceremonieel trouwen

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1522874019318{padding-bottom: 15px !important;}”]Zelf mogen kiezen voor een  trouwlocatie, -tijdstip, lengte en invulling van de ceremonie, klinkt goed, niet?

 

Ceremonieel trouwen wordt steeds populairder. Door de kosten die lager kunnen zijn, maar vooral doordat je een trouwceremonie zo persoonlijk kunt maken als je zelf wilt.


Als je voor deze optie kiest, trouwen jullie eerst voor de wet. Op de dag zelf, of enkele dagen van tevoren. Vaak heel klein met alleen de getuigen en als het kan kosteloos of tegen een aantrekkelijk tarief op een doordeweekse dag.

 

Trouwdag

Daarna, op jullie trouwdag, houden we de trouwceremonie in het bijzijn van al jullie gasten. Of dat er nu 15 of 250 zijn, op de trouwlocatie van jullie wens.

Wilden jullie altijd al trouwen in het strandpaviljoen waar jullie elkaar hebben ontmoet? Of in de tuin van je ouderlijk huis? Misschien wel heel praktisch ook op jullie feestlocatie, zodat jullie heel ontspannen de hele dag op dezelfde plek kunnen zijn. En in de planning geen rekening hoeven te houden met vervoer.

 

En met het uitspreken van jullie liefde en trouw voor elkaar kan dit natuurlijk gewoon jullie ‘trouwdag’ heten.

 

De ceremonie is bijna niet van ‘echt’ te onderscheiden is, als je dat niet wilt.
En kan op ieder tijdstip en elke locatie, zonder dat daar toestemming voor gevraagd hoeft te worden van de gemeente. Jullie zijn immers al voor de wet getrouwd.

 

De trouwceremonie kan ook langer duren, en uitgebreider zijn omdat je niet aan vaste tijden van de gemeente gebonden zit. Denk aan bijvoorbeeld een gastspreker, live muziek en persoonlijke geloften.

Er is zóveel mogelijk, en ik denk daarin graag met jullie mee.[/vc_column_text][vc_single_image image=”458″ img_size=”large” add_caption=”yes” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border” qode_css_animation=”” css=”.vc_custom_1502627790419{margin-bottom: 35px !important;}”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”462″ img_size=”large” add_caption=”yes” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_border” qode_css_animation=”” css=”.vc_custom_1502627827284{margin-bottom: 20px !important;padding-top: 55px !important;}”][vc_column_text css=”.vc_custom_1502627451123{padding-bottom: 20px !important;}”]

Niet voor de wet – alleen een ceremonie

[/vc_column_text][vc_column_text]

Maar wat nou als je niets hebt met het hele fenomeen ‘huwelijk’? Wat nou als je niet voor de wet wilt trouwen omdat je dat al eens eerder gedaan hebt of omdat jullie die stap nog wel erg groot vinden? Maar wat nou… als je wel heel graag wilt uitspreken hoeveel je van iemand houdt en een ‘liefdesfeestje’ wil vieren met de fijne mensen om jullie heen?

 

Wat fijn toch dat we in de 21e eeuw leven, dat kán gewoon!

 

Ceremonie van liefde en trouw

Wanneer jullie niet officieel en wettelijk voor het huwelijk willen kiezen, maar wel voor elkaar, dan is er gelukkig de ‘ceremonie van liefde en trouw’ of ‘liefdevolle verbintenis’.
In een prachtige ceremonie, ten overstaande van iedereen die jullie erbij willen hebben, spreken jullie je liefde naar elkaar uit. Op en top persoonlijk, omdat het hierbij om jullie en jullie liefde draait in plaats van om de wettelijke geloftes bij een officieel huwelijk.

 

Verschillen met een huwelijk

Het grootste verschil is dus dat er wettelijk en officieel niets verandert. Voor de wet zijn jullie nog steeds niet getrouwd. Jullie zijn elkaar niets verplicht, jullie (achter)namen blijven onveranderd en ook financieel zijn jullie geen partners.
Daarnaast kan een ceremonie van liefde en trouw op ieder gewenst tijdstip en op iedere locatie plaats vinden. Je bent niet gebonden aan het ‘huis der gemeente’ en vastgestelde openingstijden. Ook hoef je je niet te houden aan voorwaarden voor een huwelijk als bijvoorbeeld een strikte vraagstelling voor het ja-woord, een minimaal en maximaal aantal getuigen en het ondertekenen van een akte. Maar… dat kán natuurlijk wel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Invulling van de ceremonie

Goed, het tijdstip en de locatie is dus aan jullie. Daarnaast kan een ceremonie van liefde en trouw zoveel op een ‘echt’ huwelijk lijken als jullie willen; Ringen, ja-woord, ondertekenen van een liefdescertificaat etc. Met als énige verschil dat ik dus moet vermelden dat het niet om een echt huwelijk gaat, we willen geen misverstanden krijgen natuurlijk.

 

Mijn werkwijze blijft het zelfde. Daarnaast vullen we de ceremonie samen in zoals jullie dat graag willen. We kijken daarbij naar bekende en minder bekende tradities en naar de bijdrage van bijvoorbeeld kinderen, vrienden of (groot)ouders aan de ceremonie.

 

Weet je wat, denk er maar eens over na. Heb het er met je lief over, wat past nou echt bij jullie? Misschien gaan jullie toch voor een wettig huwelijk of stellen jullie het hele ceremonie-gebeuren (groot of klein) nog even uit. En misschien… Misschien zie ik jullie wel snel. En bespreken we jullie liefde, dromen en wensen met een grote kop thee.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]